PVC prozori imaju dug vek trajanja i nemaju nedostatke koje ima drvena stolarija. PVC prozori se i posle dugi niz godina, lepo otvaraju i zatvaraju, ne krive se i ne menja boju. PVC stolarija, se ne mora farbati... 

U celom svetu PVC stolarija je danas najtrazeniji materijal za izradu PVC prozora i vrata. Ljudi se prilikom izgradnje ili preuredenja svojih domova sve cesce odlucuju za ovaj materijal jer je on trajan i postojan, odolevasvim vremenskim uticajima, a pruza velike mogucnosti za izradu najrazlicitijih profila. Svi PVC prozori napravljeni su na sistemu vazdusnih komora, a cvrstinu prozorima i vratima daju pocinkovani celicni profili koji se nesavijaju i ne rdaju. Jos jedna pogodnost PVC prozora i vrata nacinjenih od PVC-a je lako i jednostavno odrzavanje. Osim toga, PVC materijal ima da kazemo sposobnost da nikada ne "ostari". Jednostavno je otporanna sve spoljne uticaje i mozemo reci da je gotovo neunistiv. To je dokazala ekipa strucnjaka posle dugogodisnjeg istrazivanja u Europi i Severnoj Americi, u prirodnim uvetima i u laboratorijima.Testirani prozori su uzatvorenom i otvorenom prostoru izlagani razlicitim vremenskim uvetima. Za ispitivanje su odredeni posebni kriterijumi, primerice vreme izlozenosti, zracenje, temperatura, vlaznost vazduha i sastav atmosfere. Strucnjaci su posebnu paznju posvetili i geografskom polozaju, nadmorskoj visini, godisnjim dobima i drugim faktorima koji se i inace menjaju u prirodi, i uticu na prozore. Testiranja su obavljenja u mestima smestenimau razlicitim geografskim i klimatskim uvetima – u kontinentalnoj Nemackoj, mediteranskoj Spaniji, vlaznoj Floridi i vrucoj Arizoni.Strucnjaci su na tim podrucima izmjerili mehanicke, opticke, hemiske i druge promene naplastici. U isto vreme u posebnim laboratorijima uzorci profila izlozeni su posebno konstuisanim aparatima za ispitivanje starenja kako bi se utvrdilo kako reaguju na ekstremno lose uvete eksploatacije. Ovo velikoispitavanje trajalo je cak sedam godina. Na samome kraju eksperimenta ucinjena su merenja kako bi se ustanovilo do kakvih je promena doslo u strukturi i izgledu najzastupljenijeg PVC-a bele boje.Zbog svojih odlicnih toplotnih karakteristika i prihvatljive cene, PVC stolarija je danas popularan izbor kod odabira stolarije za stanove, porodicne kuce i poslovne objekte.
PVC_Prozori, balkonska_vrata.jpg

PVC prozori osvajaju trziste

Danas se vec proizvode i PVC profili i sa 8 komora te toplotnm izolacijom ispod 1 W/m2K. (jedinica za toplotnu propusnost, manje je bolje) dok sustariji PVC prozori s dve komore imali oko 2 W/m2K, što je znacajna razlika u ustedi energije. Naravno, ne utice samo broj komora profila na PVCprozoru na njegov kvalitet nego i odabir stakla. Ipak u zadnjih desetlnu godina kvalitet samih PVC profila, a samim time i PVC stolarije jako rastete su danas PVC prozori vrlo kvalitetan, dugotrajan, estetski prihvatljiv i cenovno vrlo konkurentan proizvod pa tako u Velikoj Britaniji 80 postosvih novougradjenih prozora su od PVC-a. Potpuno suprotno nekom verovanju kako se na zapadu izbacuje taj tip proizvoda. Od samih ranihotkrica PVC-a pa do danasnjih vrlo kvalitetnih prozora bilo je potrebno cak nekih 150 i vise godina. 

PVC u stvari znaci polivinil hlorid, vrsta plastike koja je siroko rasprostranjena u raznim proizvodima (treca najkoristenija vrsta plastike, odmah izapolipropilena i polietilena). Sam PVC je relativno rano otkriven – još 1835. sasvim slucajno ga je otkrio francuski hemicar Henri Victor Reginaulttako da se taj polimer formirao unutar vinil klorida (sirovina za dobivanje PVC-a) ostavljenog na suncu odredeno vreme.

PVC_prozori_odrzavanje.jpg

PVC stolarija | PVC prozori - Odrzavanje

Najveca prednost PVC stolarije je njena ekoloska vrednost, a ako se pravilno zastiti veoma je dugotrajna. Mana drvene stolarije je ta sto suncevasvetlost unistava povrsinu drveta, sto dovodi do promene boje i pukotina te zahteva redovno i cesto odrzavanje. PVC stolarija je veoma lak izahvalan materijal za odrzavanje. PVC je otporan na vlagu.PVC stolarija se odrzava tako sto se opere deterdzentom za sudove,obrise i to je sve.

PVC_balkonska_vrata_i_PVC_prozori.jpg

Pri odabiru dobre PVC stolarije, najvecu ulogu u tome imace staklo koje izaberete.

Pri odabiru dobre PVC stolarije kojom zelite postici ustedu na potrosnji energije i time ustedeti novac najvecu ulogu u tome imace staklo kojeizaberete. Niskoemisiona/argon stakla na sebi imaju poseban zastitni sloj koji omogucava zadrzavanje dela topline unutar prostorije i na taj nacinsmanjuju toplotne gubitke. Takva stakla imaju koeficijent prolaza toplote Ug> 1,3 W/m2K sto je skoro dvostruko bolje nego obicna IZO staklakoja smo predhodno naveli. 
Samim time zakljucujemo da se ugradnjom LOW-E stakala vec za dvostruko poboljsavaju izolacijska svojstva iomogucuje da kroz takve PVC prozore ustedimo dvostruko vise energije za grejanje ili hladenje. 

Pojavom svesti o energetskoj efikasnosti iustedama na energiji sve se vise pocinju ugradivati i koristiti troslojona stakla koja imaju jos bolja izolacijska svojstva ciji Ug faktori padaju i doUg> 1,1 W/m2K (Rehau Synego), cime se cak tri puta vise stedi. Za ove izuzetne karakteristike zasluzan je takodje i argon – plemeniti gas kojim je ispunjen prostorizmedju stakala.

PVC_stolarija_Novi_Beograd.jpg. Zasto samo kvalitetna PVC stolarija. Karakteristika beogradske klime je i kosava, jugoistocni i istocni vetar. Najcesce duva u jesen i zimu, u intervalima od 2 do 3 dana. Prosecna brzina kosave je 25-43 km/h, a u pojedinim

PVC stolarija za Novi Beograd, Zemun, Mirijevo, Jerkovic, Medak.

Klima Beograda je umereno kontinentalna, sa cetiri godisnja doba. Jesen je duza od proleca, sa duzim suncanim i toplim periodima tzv. miholjsko leto. Zima nije tako ostra, sa u proseku, 21 danom sa temperaturom ispod nule. Januar je najhladniji sa prosecnom temperaturom 0,10C. Prolece je kratko i kisovito. Leto naglo dolazi.
Zasto samo kvalitetna PVC stolarija. Karakteristika beogradske klime je i kosava, jugoistocni i istocni vetar.Najcesce duva u jesen i zimu, u intervalima od 2 do 3 dana. Prosecna brzina kosave je 25-43 km/h, a u pojedinim udarima moze dostici brzinu do 130 km/h. Kosava je najveci preciscivac vazduha Beograda.Zbog jakih naleta vetra i kise, PVC stolarija REHAU se pokazala najpouzdanijom za delove grada podloznim jakim vetrovima kao sto su Novi Beograd,Mirijevo, delovi Medaka i Brace Jerkovic. Sigurna PVC stolarija, PVC prozori za Novi Beograd, Mirijevo, Medak.

Powered by WebExpress